به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدشهاب الدین صدر در جلسه مشترک روسای بیمارستانهای خصوصی تهران و مسئولان سازمان نظام پزشکی، با اشاره به ناخوشایند بودن برخی از مواد قانون برنامه پنجم توسعه برای اعضای جامعه پزشکی کشور، گفت: اگر چه در این قانون برخی مواد و بندهایی وجود دارد که باعث نگرانی جامعه پزشکی کشور شده اما در مجموع با در نظر گرفتن نکات و بندهای مثبت این قانون میتوان گفت که با اجرای آن شرایط نامطلوب و نگرانکنندهای برای جامعه پزشکی ایجاد نخواهد شد.
وی سلب اختیار تعرفه گذاری سازمان نظام پزشکی در این قانون را از جمله موارد نگران کننده برای جامعه پزشکی عنوان و اعلام کرد: دولت پس از تلاشهای بسیار در چندین دوره بالاخره امسال موفق شد با تصویب مجلس شورای اسلامی این اختیار را از سازمان نظام پزشکی سلب کند و با وجود اینکه تلاشهای بسیاری از سوی کارشناسان و صاحب نظران بیطرف برای جلوگیری از تصویب آن صورت گرفت، وجود هجمههای گسترده برعلیه سازمان نظام پزشکی، مانع از اثربخشی این اقدامات شد.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی در عین حال تصریح کرد: با این وجود مسئولان و کارشناسان سازمان نظام پزشکی نظرات کارشناسی خود را از طریق کمیته مشترکی با وزارت بهداشت جهت تعیین تعرفههای بخش دولتی و غیردولتی اعلام میکنند و در این باره همکاری و تعامل نسبتاً مطلوبی وجود دارد.
وی عنوان کرد: تعرفههای سال 1390 با کار کارشناسی مشترک و با توجه به قیمت تمام شده خدمات و هزینههای واقعی حوزه سلامت تعیین خواهد شد.
صدر افزود: در همه کشورهای دنیا، قیمت تمام شده خدمات حوزه سلامت براساس اعداد و ارقام مشخصی محاسبه میشود اما در کشور ما گاهی مصلحت سنجیها، تعرفههای مربوط به این هزینههای مشخص را تحت تأثیر قرار میدهند.
نایب رئیس مجلس، پیشبینی اختصاص 10 درصد از درآمد هدفمند کردن یارانهها به حوزه سلامت را یکی از مواد مترقی قانون برنامه پنجم توسعه دانست و گفت: براساس اعلام سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی، دولت 16 هزار میلیارد تومان در طول سه ماهه گذشته از محل هدفمند کردن یارانهها درآمد داشته که در طول یک سال رقم آن به 64 هزار میلیارد تومان میرسد که با اجرای قانون مصوب مجلس، دولت باید حدود 4/6 هزار میلیارد تومان سالانه در نظام سلامت کشور علاوه بر بودجههای سالیانه هزینه کند که این اعتبار میتواند بخش مهمی از مشکلات اقتصاد درمان را حل کند.
وی در عین حال به ماده 36 این قانون که پزشکان را موظف میکند منحصرا در یکی از بخشهای دولتی یا خصوصی فعالیت کنند، اشاره کرد و افزود: این موضوع از جمله مواردی است که اجرای آن میتواند برای پزشکان شاغل در هر دو بخش دولتی و غیردولتی مشکل ایجاد کند که در این میان ضرر و زیان وارد شده به بخش دولتی بسیار بیشتر است.
صدر ضمن استقبال از اجرای طرح بزرگ اقتصادی هدفمند کردن یارانهها و دعوت از جامعه پزشکی به همکاری با این طرح، اعلام کرد: برداشت ما این است که هدفمند کردن یارانهها یک فرصت مناسب برای شفاف شدن هزینههای حوزه سلامت کشور است و اگر دستگاههای اجرایی مسئول به خوبی و با در نظر گرفتن جوانب مختلف امر، این طرح را اجرایی کنند آثار مثبت آن در حوزه سلامت مشهود خواهد بود و در غیراینصورت میتواند عوارض منفی جدی در عرصه بهداشت و درمان کشور ایجاد کند.
وی افزود: موضع سازمان نظام پزشکی، تلاش در جهت افزایش کارآیی و اثربخشی هدفمند کردن یارانهها در حوزه سلامت کشور است و به همین منظور همایشی را در نوزدهم اسفندماه با حضور صاحبنظران اقتصاد و سلامت برگزار خواهیم کرد تا ضمن مطالعه و بررسی دقیق و علمی اجرای این طرح، راهکارهای کاهش عوارض احتمالی و استراتژیهای کاهش هزینههای حوزه سلامت تهیه و تدوین شود.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: یکی از استراتژیها و راهکارها برای جلوگیری از رشد ناگهانی تعرفههای حوزه سلامت پس از اجرای هدفمند کردن یارانهها، کاهش هزینههای پارامترهای اثرگذار در هزینههای نهایی خدمات حوزه سلامت از قبیل آب، برق، گاز، تلفن و... است که مراکز و بیمارستانهای غیردولتی میتوانند با کاهش این هزینهها و صرفه جویی، از رشد غیرمنطقی تعرفههای سلامت جلوگیری کنند. البته این موضوع نیاز به توجه و همراهی دولت نیز دارد.
وی با اشاره به درخواستی که از رئیس جمهور برای حمایت از جامعه پزشکی همانند سایر صنوف برای کاهش فشار ناشی از هدفمند کردن یارانهها صورت گرفته، عنوان کرد: رئیسجمهور در این باره دستورات لازم را صادر کرده و روال اجرایی آن در حال انجام است تا جامعه پزشکی هم بتواند از تسهیلات بانکی مناسب برخوردار شود.
صدر در ادامه با اشاره به دیدار نمایندگان جامعه پزشکی با رئیس جمهور که هفته گذشته برگزار شد، اظهار کرد: مسایل و مشکلات جامعه پزشکی در این دیدار با رئیس جمهور در میان گذاشته شد و آقای دکتر احمدینژاد نیز ضمن حمایت از خدمات ارزشمند جامعه پزشکی، جایگاه آنها را در نزد مردم خدشه ناپذیر توصیف کرد.
وی گفت: در برخی موارد، تعدادی از رسانهها از جمله صدا و سیما با پخش گزارشهای یک طرفه و نسنجیده باعث نادیده گرفته شدن خدمات گسترده و افتخارآمیز جامعه پزشکی میشوند که در این باره بصورت مکتوب و در مجامع مختلف به ریاست سازمان صدا و سیما حساسیت موضوع را سنگین کردهایم که وی نیز قول داده توجه و کنترل بیشتری در این موارد صورت خواهد گرفت.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: این سازمان به راحتی از کنار مسایلی که در جهت خدشهدار کردن جایگاه جامعه پزشکی عنوان میشوند، نمیگذرد و با هر ارگان و رسانهای که اینگونه مباحث را ادامه دهد، از طریق مراجع حقوقی و قضایی پیگیری مینماییم.
وی در عین حال عنوان کرد که بیشترین ضرر و زیانی که حرفه پزشکی و جایگاه پزشکان متحمل شده از بیتدبیری برخی اعضا و همکاران جامعه پزشکی بوده است و در مواردی حتی برخی دستگاههای اجرایی حوزه سلامت، رسانهها را در این راه حرکت دادهاند.
صدر تأکید کرد: سازمان نظام پزشکی در اجرای قوانین و اختیارات خود هیچ ملاحظهای را در نظر نخواهد گرفت و از تمام ظرفیتهای قانونی خود در راستای صیانت از حقوق بیماران و جامعه پزشکی و خدماتی که از سوی آنها ارایه میشود، استفاده میکند و اجازه نخواهد داد که هر کسی بتواند نظام سلامت ملی و بهداشت و درمان کشور را بهم بزند.
وی همچنین به برخی از اقدامات و فعالیتهای سازمان نظام پزشکی از جمله توجه به امنیت شغلی و احساس امنیت جامعه پزشکی، برگزاری دورههای آموزش مداوم، طراحی و صدور کارت شبکه ملی سلامت که به تدریج جایگزین کارت نظام پزشکی خواهد شد، ارایه کتابچه طلایی پزشکان در راستای تکریم جایگاه جامعه پزشکی، برگزاری سمینارهای کارشناسی در حوزه سلامت و برگزاری مسابقات ورزشی ویژه جامعه پزشکی در سطح کشور اشاره نمود.
نظر شما